Zavarovalnica Triglav: 35 milijuna eura neto dobiti, premija manja 3%

Bez autora
Nov 27 2011

Zavarovalnica Triglav d.d. ostvarila je 35 milijuna eura neto dobiti. Kombinirani omjer iz osnovne osigurateljne djelatnosti dosegao je 83,3%, najvišu razinu u novijoj povijesti Triglava - zadržan "A" dugoročni rejting sa stabilnim srednjoročnim prognozama. U izvještajnom razdoblju, Zavarovalnica Triglav, d.d. ostvarila je neto dobit od 35 milijuna eura, što je 9,6% više nego od siječnja do rujna 2010. Znatno je poboljšan kombinirani omjer koji je dosegao 83,3% što je 6,8 postotnih bodova više nego u istom razdoblju prethodne godine. Ovim rezultatom tvrtka je ostvarila svoj strateški cilj – profitabilnost iz osnovne osigurateljne djelatnosti. Nadalje, zadržavanjem "A" dugoročnog rejtinga i ocjene financijske snage, potvrđenog od strane Standard & Poor's Rating Services na dan 21. studenog 2011. godine, Zavarovalnica Triglav i dalje ispunjava još jedan od svojih glavnih strateških ciljeva. Triglav grupa je uvjerena da će do kraja 2011. godine premašiti postavljeni cilj od 54 milijuna eura neto dobiti.

Zavarovalnica Triglav: 35 milijuna eura neto dobiti, premija manja 3%Zavarovalnica Triglav d.d. ostvarila je 35 milijuna eura neto dobiti. Kombinirani omjer iz osnovne osigurateljne djelatnosti dosegao je 83,3%, najvišu razinu u novijoj povijesti Triglava - zadržan "A" dugoročni rejting sa stabilnim srednjoročnim prognozama, navodi se u priopćenju.

U izvještajnom razdoblju, Zavarovalnica Triglav,  d.d. ostvarila je neto dobit od 35 milijuna eura, što je 9,6% više nego od siječnja do rujna 2010. Znatno je poboljšan kombinirani omjer koji je dosegao 83,3% što je 6,8 postotnih bodova više nego u istom razdoblju prethodne godine. Ovim rezultatom tvrtka je ostvarila svoj strateški cilj – profitabilnost iz osnovne osigurateljne djelatnosti. Nadalje, zadržavanjem "A" dugoročnog rejtinga i ocjene financijske snage, potvrđenog od strane Standard & Poor's Rating Services na dan 21. studenog 2011. godine, Zavarovalnica Triglav i dalje ispunjava još jedan od svojih glavnih strateških ciljeva. Triglav grupa je uvjerena da će do kraja 2011. godine premašiti postavljeni  cilj od 54 milijuna eura neto dobiti.

U izvještajnom razdoblju, Zavarovalnica Triglav ostvarila je  ukupno 548,9 milijuna eura bruto  zaračunate premije, što je 3% manje nego u istom razdoblju 2010. Bruto operativni troškovi u prva tri tromjesečja ove godine iznosili su 117,2 milijuna eura i bili su 3% niži nego u istom razdoblju prethodne godine.
 
Budući da je gospodarska i financijska krize izazvala veliku neizvjesnost i na tržištu kapitala i u realnom  gospodarstvu, mi kao financijska ustanova ne možemo u potpunosti izbjeći efekte te krize. Unatoč relativno konzervativnoj  politici ulaganja Zavarovalnice Triglav,  vrijednost određenih investicija je smanjena. Zbog značajnog ili dugotrajnijeg pada vrijednosti ulaganja, vrijednost imovine umanjili smo za 43,8 milijuna Eura.  Unatoč tome,  tehničke pričuve Zavarovalnice Triglav ostale su na istoj razini kao i na kraju trećeg tromjesečja 2010.

Nadzorni odbor odobrio je stjecanje 100% udjela u Savi IP d.o.o., u skladu sa strategijom Triglav Grupe o ulaganju u  imovinu.

Nadzorni odbor je dao suglasnost da Uprava nastavi s procesima vezanim za mogući ulazak strateškog partnera u strukturu dioničara Triglav INT, d.d., ističe se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik